träningsövningar

                                                            Armar:

 

Bicepscurls:
 

Så gör du:

Stå stadigt med fötterna i höftbredd. Fatta en hantel i vardera handen, håll tummarna riktade utåt sidorna. Brösta upp dig och lås överarmarna mot kroppens sidor så att armbågarna hamnar strax framför kroppen, håll handlederna raka. ?Pressa hantlarna upp mot bröstet med raka armar och för dem sedan långsamt ner till utgångspositionen igen. Upprepa i tre set om tio gånger vardera.
– Det här är en klassisk övning, men väldigt effektiv, säger Joe Dowdell.



 
 
 
Liggande triceps:
 

Så gör du:

 

Lägg dig på rygg på en matta. Greppa hantlarna med handryggarna vända bort från varandra och lyft dem uppåt, ovanför bröstet, med raka armar. Böj armbågarna så att hantlarna sänks ner mot och förbi ansiktet. Följ efter med armarna så mycket att hantlarna kan passera bakom huvudet. Pressa sedan hantlarna uppåt igen, tillbaka till ursprungsläget. Upprepa i tre set om tio gånger vardera.
– Den här övningen är perfekt för att attackera överskottsfett på armarnas undersida, tipsar Joe Dowdell.


 
 
 
Gummibandsrodd:
 

Så gör du:

 

Stå upprätt med fötterna höftbrett isär. Fäst ett elastiskt gummiband runt något stadigt. Håll i handtagen och sträck ut bandet framför dig så att det är helt utsträckt. Dra sedan bak bandet med båda armarna samtidigt som du pressar ihop skulderbladen i ryggen. Upprepa i tre set om tolv gånger vardera.
– Här stärker du musklerna mellan skulderbladen och förbättrar din hållning, samtidigt som överarmarna jobbar. För att ge ett vältränat intryck är kroppshållningen A och O – för den som sitter mycket framför datorn kan jag verkligen rekommendera den här övningen, säger Joe Dowdell.


 
Det var den sista träningsövningen. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar